Thursday, August 19, 2010

Apa Pesen Punya Org Islam Gini

Salam,

1. Anak aku pergi sekolah Islamic Collage SA. Kira macam sekolah agama lah ni sikit2. Arini anak aku, Muhammad britau aku kawan dia kene "kick from from the school".

2. Ceritanya, budak tu, A gaduh ngan sorang lagi budak classmate dia, H. So budak A tu tak puas hati, so dia amik pisau dari rumah dia dan bawak ke sekolah tadi. Pastu dia tunjukkan pisau tu kat H pastu dia kata
"I wanna kill you , H!".
H pon cuak lah dan trus britau cikgu. Tup tap tup tap...kene buang!

3. Budak yg bawak pisau tu aku kenal. Mat nigger. Kelakar. Abang dia pon sekolah situ. Jenis layan rap muzik dan bajet nigger US lah nih pdahal baru keluar dari nyumpit kuda belang dibelukar Afrika.

4. Anak aku, A dan H semuanya sebaya. 8 tahun.
_________________________________________
Gangsta

1. Ape nak jadi ni? Ni bukan kes pelik sebenarnya di kalangan komuniti Isam di Oz. Banyak orang2 Islam, especially second generation ke bawah, jadi manusia yg bengong. Jadi penyangak, gangster yg memalukan nama Islam di bumi Ozzy ni.

2. Tak boleh di nafikan, wujudnya racism di sini. Kat Uni mungkin korang tak rasa or perasan sangat. Tapi kalau kau sekolah harian/public school, the racism is very real. Jadi mungkin sebab kene pressure ni lah org2 Islam jadi geng sesama mereka. Jadi bersatu.

3. Masalahnya, budak2 ni bukan bersatu utk menjaga keselamatan diri sendiri. Tapi bersatu untuk pergi bantai budak2 Ozzy yg racist tadi! Lebih2 pulak!

4. Aku rasa msalah ni lebih obvious klau dok East coast (sydney, melben) sebab komuniti diorg lagi besar. Diorg bukan setakat katok. Diorang siap buat kenduri akekah cikaro2 minah salleh sesama kawan2 diaorg yg Islam. Jadi kes besar 4-5 tahun yg lepas. Budak2 sekolah ni aku cakap kau yg macam sial ni. Underage.

5. Bila budak2 sekolah ni besar, diorang pon jadi setan besar pulak. Jadi kaki pukul, perompak, pengedar dadah, bunuh org dll. Bila dah bosan bantai mat salleh, diorg bantai sesama diaorg pulak. Sungguh bijak!

6. Beberapa ari lepas, ada sorang Lebanese ni, 65 yo, Macchour Chaouk kene tembak mati kat rumah dia (1, 2). Atuk ni bukan main2. Dia otai besar Melben. Dia dan anak beranak dia semua keluar masuk jail macam org keluar masuk pasar.
Pakcik janggut tu yg meninggal. Bersama ngan isteri. Al-Fatihah untuk dia. Ntah2 dia dah tobat kan..

7. Dan dia adalah org besar Hells Angels. Siap geng Hells Angels pegi masjid masa semayang mayat tuh! Jangan terkejut. Bersepah2 orang Islam ada dalam bikie gang mcm Rebels dan Gypsy Jokers. Kalau tak silap aku, Boss Hells Angels Adeled ni org Islam.
sekend from kiri ialah anak dia.

...di luar masjid..

8. Bunyi2 bila kau dengar orang2 masuk bikie gang ni macam best kan. Naik motor besar, mencapap kat Hindley, tekel awek. Tapi kat blakang2, bikie geng ni bangsat. Mengedar dadah, merompak, war against other gangs, murder, prostituition, protection money etc.

9. Jadi macam mana kau orang Islam boleh jadi mcam babi ni. Orang Islam tak buat keje gini. Sebab diaorg ni buat taik la abis kita orang2 Islam yg tak bersalah di Ostolia ni kene skali. Paper Ozzy dlm bab ni cepat je tangkap dan citer lebih2 macamlah kita semua ni jahat. Tension wa.
_________________________________
Bajet Bikie

1. Di Malaysia plak, Mat Rempit la yg bajet diorg ni mcam bikie gang. Cuma tak cukup pulus nak beli Harley! Belagak gangster, duit nak beli nasi pon takde. Duit cukup2 buat isi minyak dan beli rokok je sudeh.

2. Walaupun diorg ni gangster cikai taik idung masin, tapi kita tak boleh deny yg diaorang palit taik idung mereka tu kpd kita semua. Macam sial.
________________________________

So apa point aku citer panjang lebar ni?

Entah? Aku nak tidor........

Sekian. mekasey, wassalam.

3 comments:

Lutfie said...

skinhead oz(southern hammerskin) dgn hells angels ni memang kaum2 brutal punya.selalu naik nama kat paper

budak2 metal pun takde naik nama smpai macam tu.lagi manja2 zaiton sameon gitewwww..hahahaha

ihsan_huhu said...

tgk r underbelly 3, otai besar die name john abraham,lebanese muslim, own pub chain. arak xminum

tapi main pompuan, siap polis pompuan pon die bedal.

The Poyo Me said...

8 tahun.
LAPAN TAHUN?

aku ingat cerita pasal budak 18 tahun tadi.

kecik2 dah jadi stabber.
nak jadi Nevada-tan la tu.

(cbe google budak ni. lagi scary wa cakap lu)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails