Friday, January 6, 2012

Aku Tok Say Kelik.....

Salam,

1. Kalau ikutkan hati, aku dah bosan dok Adelaide. Benar. Memang Adeled telah sebati ngan jiwa aku. Tetapi semakin aku tua, panggilan untuk balik Malaysia tu semakin kuat.

2. Duduk Adelaide memang banyak pro dan cons. And as days goes by, I found out, the cons is rapidly overwhelming the pro.

3. Bagi aku, terserlah kebenaran cliche "hujan emas di negeri orang, hujan batu di negeri sendiri, lebih baik lepak negeri sendiri".

4. Masa muda2, aku hanya pikirkan pasal diri sendiri je. But now, aku kene pikir pasal anak2 aku, cucu2 aku, parents aku, mertua2 aku, ipar aku etc. Kompleks.

5. Memang Malaysia banyak kekurangannya. Tapi aku always anggap Malaysia macam anak sendiri yang cacat. Walaupun dia cacat, aku akan tetap sayang dia sampai bebila sebab dia anak aku. Aku accept dia dan jaga dia dan will adapt to his handicap.

6. Jadi, adakah aku nak balik dok Malaysia? Ya. But adakah aku "akan" balik dok Malaysia? Most likely not.

7. What we want dan what we do is always different my friends. Life is not doing what we want. Life is doing what we have to do.

8. Aku kalau boleh nak makan best2 ari, but aku tak boleh buat sebab nanti kene penyakit. Aku kalau boleh tanak sembahyang sebab sembahyang tu cerewet, but aku kene buat sebab nanti masuk neraka. Aku kalau boleh nak romen semua awek hot yang jumpa tepi jalan, tapi tak boleh sebab haram.

9. Aku kalau boleh tanak balik Adelaide besok, tapi tak boleh sebab aku ada tanggungjawap kat Adelaide.

10. There is no use to cry over stuff that you have no power. Aku terima je dan will do my best in Adelaide. But I will never stop looking for peluang untuk aku mencilok balik Malaysia oneday InsyaAllah.

Sekian, mekasey, wassalam.

7 comments:

Anonymous said...

hahahaha....
ingtkan kental...

mangkuk statik said...

anon: hati manusia ini umpama zakar. Tak mampu keras untuk selama-lamanya...

fahmi flinders said...

bro, walaupun dah bertahun aku blah dari adelaide aku masih rindu nak ke sana. bandaraya yg relax dan tak berserabut. sbb ko ade kat sana aku ada idea bisnes yg menarik. kalau berminat boleh pm kat fb aku...

Marissa said...

nice blog..dgn post2 yg agak merangsangkan

ihsan_huhu said...

ya betul.

aku mmg tengah sangap dok qld nih

JAIRO said...

kau balik msia terus join tanding jadi wakil rakyat... mana tau aku boleh tolong ngko kempen.. kalau menang boleh la ngko kasi aku dua tiga projek hahahahahahahaha

pok luk said...

ganah demo boh!!
KAwe adosepupu kat adelaide tapi ngaji lagi la..
engineering kat adelaide Uni..
Sedak baco blog demo...
Dapat inspirasi sero..
Kawe nak amik MBBS jugok..kat Jordan jah...sero nok kijo oversea jugak...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails