Monday, January 16, 2012

Punca kemalangan di bongkar....

Salam,

Sejak dari insident tersalah parking masuk bendang aritu , aku tak berhenti2 menganalisa punca2 ianya terjadi dari sudut fizikal dan metafizikal.
_______________
Fizikal

1. Mana mungkin aku eksiden. Aku pro. Korner tu sayur. Itu koner sempoi2 110k/h. Aku takkan tekan breknya. Aku akan masuk dari seblah kiri trus makan kanan dan bila sampai apex, aku akan tekan minyak abes.

2. Tapi bila aku tekan minyak tu yg terjadinya spin tu. Bila aku balas stering ke kiri, sepatutnya kreta tu drift cun2nya keluar dari korner tu. Tapi no drifting happens. Siol. Sebab FF ke? kene tanya pro-drifter nih.

3. Bila keluar2 je dari kreta tu, aku trus check tayar. Tayar baru 3-4 bulan tukar. Aku lupa plak check minyak itam atas jalan. Taktik lama geng2 tunda.

4. Tapi main suspect aku ialah ade air dok mengalir or bertakung atas jalan tu sebab tengah hujan. Dah lah jalan tu condong skit. So aku ter-aquaplane.



5. Bila aquaplane ni, ni tak boleh buat apa2 lah. Tayar takde traction, jadi aku pulas stering sampai tercabut pon tak boleh buat apa2. Kalau aku ade engine motorboat ke kat blakang Kelisa aku, layar kapal ke kat bumbung tu, baru boleh avoid the accident

6. I wonder kalau kereta aku ada traction control dan ABS boleh selamat tak?
______________________
Metafizikal

1.Koner tu mmg selalu makan orang. I wonder kalau tu lubuk jin ke gitu. Adakah aku telah menganggu anak dia tidur sebab taim aku ambik selekoh tu aku mmg tengah nyanyi sekuat hati lagu "Taman Astokana" daripada CD "Koleksi Lagu Jiwang Disc B".

Part "namamu ku ukir di pohon di tepi taman..." tu yang aku nak nyaris ukir pokok kat tepi bendang tu. Tapi mmg tangkap leleh bro. Nyaris nak keluar air mata aku ni....uhuk uhuk.
Tapi comey la awok berbaju pink. Muko bekeng, tapi izinkan daku mengeletek hatimu....

2. Tapi, rilek lah jin. Wa mana tau. Cuba kalau kau buat sidang akhbar ke takpon buat fesbuk pages britau semua manusia kan senang.

3. Satu lagi aku dan bumi Perlis ni memang mempunyai sejarah lampau. Confrontation hangat antara aku dengan vice-chancellor UniMap dan Istana Perlis genap setahun yang lepas. Hahaha. Insiden Yam Seng!!!

4. Jadi mungkin aku kene daulat nih. Itu yang tersungkur menyembah bendang Perlis Darul Sunnah tu. Padan muka aku. Haha. Wey! Aku tetap tidak bersalah dalam hal tersebut hokay!

5. Tak pon, adakah ini mungkin satu assasination attempt terhadap aku? Muahahha.
_____________________
Moral of the story

1. Orang2 Perlis tak reti buat jalan raya.
2. Jin Perlis garang2. Ni mesti sebab bengkek dengan Harun Din ni.
3. Kereta Kelisa tak boleh drift.
4. Kene snorkeling di tujuh kuala sungai untuk buang daulat.
5. Lain kali balik Perlis kene hire bodyguard.
6. Lain kali kene pasal lagu nasyid baru boleh mati di dalam iman.
7. Must buy Lamboghini Aventador besok untuk keselamatan anak2 dan bini muda. Bini tua naik Kelisa sudep ..........

Hai bini muda...

Sekian, mekasey, wassalam

9 comments:

ihsan_huhu said...

tuh r ko lain kl yamseng dlu sebelum belok

mangkuk statik said...

huhu: aku wahabi. Mana boleh yam seng. Samseng bole la...haha

Anonymous said...

hydroplaning..
len kali pakai la tayar yg bunga belah air..
bru x aquaplaning..
contoh tayar terbaek toyo tyres..

gym_midas said...

dh tuek....mata tk tajam laie.....tgn dh tak kuat....kski dh tk kust.....aquaplaning bagai....cheeh....poorah....

gym_midas said...

dh tuek....mata tk tajam laie.....tgn dh tak kuat....kski dh tk kust.....aquaplaning bagai....cheeh....poorah....

Marissa said...

Luckily both r ok..hovercraft pon ok kot

mangkuk statik said...

anon: Tayal toyol? oraitt..
Gym midas: Pehh..dua kali kutuk aku tu.Hahah. takpe. Wa tau u love me.
Marissa: Haha. Btol gak. Tapi kecoh satu perlis selama sepuluh abad kalau aku bawak hovercraft kat negeri tu..

JAIRO said...

aku rasa mungkin satu assasination attempt terhadap ngko la

gym_midas said...

2x lakk......

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails