Wednesday, October 15, 2008

Fakir tisu

1. Lu aphal. Tengok apa ni. Brapa banyak tissue lu mau pakai.

Amik wa nyer tissue satu utk lap tangan kanan, satu utk lap jari kelingking kiri, satu utk lap kening mata kiri, dua untuk lap ketiak kanan, satu untuk lapik elbow kanan takut melecet dan pastuh amik lam 10 helai buat bekal kot2 kene gi toilet lak kan. Pastuh tengok kat atas plate kiri tuh. Tak pakai pon. Yg atas plate kanan tuh dah pakai 2 helai tisu, pastuh dah tak tau nakbuat apa ngan tissue no3 jadi dier mengada buat origami plak .

Banyak terjadi kes2 lagu nih. Panas hati wa. Terpaksa bagik pantun dwibahasa sebijik nak relis tenson.
mandian jakuzi, sedapnya aduhai
amalan si putri, sebelum beradu
are U crazy, or are u high
i'm definately angry, i'll definately kick u

Walaupon kos tisu tuh lam brapa sen jer, tapi sebeb banyak sangat pembaziran aku kenelah buat tindakan.

Jadi wa dah buat poll kat lam blog nih , utk mintak pandangan korang lah kan. Rajin2lah klik.

Meanwhile, polisi aku starting drpd arini, tissu hanya diberikan sehelai sorang bila beli makanan. Polisi yg sama juga diamalkan oleh kedai makan lain kalau korang perasan lah kan.

2.Yeaaa!! aku dapat diskaun 15% beli barang kat general trader sebab aku ada kedai. Jadi aku beli lah sebijik lagi periuk sebab periuk sekrang ada yg dah tenat dah. Cik ciswani (nama diubah utk privacy) sila perati betul2 camner berkilau periuk ni. Bila cuci nanti aku nak sebijik jadi camni balik yer. boley?


Tu brader yg dok di background tuh brader fakir-fikir from http://fakirfikir.blogspot.com/. Pegi ramai2 bace blog dier belajar camner org tua....eh lama mengarang. Takde bunga2 dan abstrak. Ayat short dan simple2. senang org nak baca.

Aku tak tau lah stail dier yg simple ni disengajakan ke memang dier ni fakir berfikir sehinggga nak cipta ayat panjang2 pon tak reti. Tak pon dier ingat kita semua ni bodoh sebab tu die buat ayat simple2.Tak pon dier sengaja buat ayat simple2 tapi di sebalik ayat yg tersurat tu ader message yg tersirat. Tak pon...ehhh dah lah ..gilo den. Ni sebab banyak sangat bacer blog fakir-fikir ni lah jadi sasau. kansel promosi..semua org jgn pegi blog dier. Nanti sakit otak.

Apa kena mengena brader ni ngan mangkuk hayun? Aku hutang duit karipap lah ngan bini die lah. Ni dier dtg selaku along lah nak potong jari aku. Tu lah puncanya jari aku ilang sikit. Lainkali dier dtg dier potong lebih sikit. Jadi korang kene lah tolong beli ramai2 kat kedai aku sebab aku sayang jari aku nih.

Wassalam. Makasey

6 comments:

Abang Ben said...

1.

"Bang, tisu extra ada?"

"Ada, ambik kat dalam tandas..."

gua rasa selesai masalah tisu lu tu.

(tapi bila gua yang mintak lu jangan buat pe'el camni lak...)

2.

Lu jangan kutuk kawan gua tu. Tulis teks untuk menteri tu wehhhh...

n said...

tader hal, periuk sme hulur je kat CISwani, gerenti kilat

.:farayas:. said...

ape kate letak je kitchen towel segulung dlm stand yg cantik *kak yanti bleh handle part tuh* pastu org koyak selai2 *kot*

.:farayas:. said...

abg azam pn sumber pembaziran jugak.. hulur tisu kt orang, terlepas & jatuh dlm pinggan nasi lain.. haiyo.. mane mau jimat? hahaha

mangkuk statik said...

abg ben
Lu special kes. Buat apa membazir amik lam tandas! Wa amik yg dlam mangkuk tandas bagi lu. Sayangilah planet kita. Recycle.

n
Budak cis tuh tak sihat sikit kot Dok obsessive terlebih dan gerenti dok feeling taim sentalkuali tuh. Gi ubat kau cikit..

farayas
Aku akan pertimbangkan cadanagan kau tuh.

sesapa
camner yer nak delet komen yg tak bernas.mauahahha

n said...

hah bos, teh trik aik?cheong?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails