Monday, October 20, 2008

AArrgghhhhh huk huk warghhhhh ptuih ptuihh

muzik gempaq sambungan part 2

Korang semua dah semayang dah ke. Ada air semayang lagi ke? WOkeh boleh tengok entry ni.

1. Aku nak ajak grp ni buat live utk mewakili kategori bahasa yg gagal di kategorikan oleh pakar bahasa UNIMAP, UNISEL,UNIMAS dan UNICORN, grp ni memang gempaq gila. Dah ready ker...wa bagi warning kay. Cekal kan hati dan kasi klik sikit http://au.youtube.com/watch?v=SZu5QuIbzgE&feature=related. Rilek2, penyanyi dier tuh ada lipan msuk seluar, tu dier dok jerit2 sakit mintak tolong sampai ilang2 suara. Tengok mamat tu bila dier tak menjerit, dier tergeliat2 mengelupur kesakitan...kesian.Tapi memember dier sesekor buat donno, "lantak hang, aku dok syok main" especially yang main gitar hitam putih cam kungfu panda tuh. Cam pernah usha la lu.

2. Check yg ni plak tenggok sikit http://au.youtube.com/watch?v=HoLZcg_hMyU&feature=related . Alamak cop...chop..yg ni dier sakit tekak ari tuh..Dier sebenornye nak teran kahak dier bagik keluar. Takde sekor pon memember brader nih tolong ketuk2 sikit ke kat blakang ker, sapukan vicks kat celah2 buludada brader tu ker, hulur klorox bagik brader tu minum bagik clear sikit tekak die ker.. Tenggok tuh brader gitar kungfu panda tuh dok "angguk2 ensem" (istilah di cilok baeknyer drp satu blog krg glamer) atas pentas tuh jer..isyh ..isyh..isyh. Cam kenal yer..

3.Tak pe lah, aku tau suara penyanyi tu sebenornya lunak merdu. Ni tenggok videoclip ni lak.http://au.youtube.com/watch?v=ffxkCZS79I4 Alamak kesian gilo suara dier dah lekat jadi camtuh.Tu la member tak leh harap. Brader gitar panda tu hasyik dok posing maut jer tiap kali gig member sakit pon tak kesah. Lu sekolah maner dulu, cam biase nampak la.

4.Sebenarnya lagu pesen nih tak kesah la kalau tulis lirik dlm bahase batak utara ker, negrito ke, eskimo ker, masai ker, venezuella tellenovella ker, bunyi dier samer jer. Semuer bunyi cam beruang sembelit kaki tersepit. Mulla2 aaarghh..pastu huarghh...pastuu arghh balik. dan seterusnyer. Kalau lupa lirik..hentam aarrghhh jer. Tapi korang ingat senang ker nyanyi camtuh. Meh sini acu cuba try buat. Aku cabar nyanyi satu lagu jer. So brader ni nyanyi satu konsert kira gila lah skill dier.

5.OOO baru wa ingat , itu brader budak mrsm muar lor. Konfirm melayu. Lirik dier kalau camtuh, dah sah pasal cinta...Patut la dok terjerit2 tuh...putus cinta la tuh agaknyer. Tajuk lagu tu pon mata ayer lak tuh.

6.Tahniah MRSM muar kerana berjawa..ops berjaya menghasilkan insan2 second hand nih. Tengok sheikh muzaffar yg hanya mampu menjadi angkasawan kedua malaysia selepas ayah pin. Brader gitar panda ni lak hanya mampu menjadi kumpulan death metal kedua hebat selepas "Sil Kannaz". muahahha. Alamak, pekerja aku N pon budak MRSM muar(bukan namer sebenar sebab namer dier start ngan s dan kalau pakai namer N pon dier guna small letter). Tengoklah nanti deir akan jadi angkasawati kedua terpendek dlm sejarah angkasa lepas, takk pon jadi isteri ke dua sesapa (tak pe jgn di duakan sudah).

7.Kehadiran MRSM muar juga telah mengjejaskan fengshui bandar muar, menyebabkan depa pon ter-effect. Datuk Seri Dr. Chua Soi Lek yg ader skandal seks kene rakam lam VCD tuh org mana? Namawee budak yg buat lagu negarakuku tu org mana ? Mak Suffiah Yusof budak genius yg jadi escort kat UK tu org mana? Muhyiddin org manaer? Arsyad org maner? Sepatutnya kita buat system bater ngan singapore. "Lu kasi sini balik itu pulau batu putih, wa give U muar ..Bole ka?". Bukan aper, takut muar menganggu fengshui negara malaysia plak..Sudah.

Dah lah , aku dah letih melalut. Ada last part pasal muzik in the next post.

Makasih. Wassalam.

15 comments:

Abang Ben said...

Bro, muzik ni namanya Death Metal. Bukan baru benda ni... dah lama. Yang tak tau tu pasal saban hari disogokkan dengan muzik Mawi, Siti Nurhaliza, 4U2C, Boyz 2 Men etc.

It's a matter of taste. Kalau tak minat, Sunut untuk mu ;)

Abang Ben said...

oh lupa...

http://www.myspace.com/langsuyrband kalau nak beli CD, VCD, topi, sticker, baju...

;)

mangkuk statik said...

Betul tu bro,
Ak ingat mase aku form 3 dulu, WINGS kene band drpd tv & radio. Wings yg jiwang tuh! Jgn mimpi la nak dapat byk air-time lagu thrash dan detah metal macam korang nih.
Aku dengar lagu kau, mula2 terkejut jatuh kerusi aku. Tapi bila dah dengar byk2 kali, band kau memeng best, patut lah byk peminat.TU lagu yg aku post tuh kira lagu2 favourite aku lah...tapi kene lah aku put dlm konteks lawak baru best sikit org baca. Bukan niat aku nak merendahkan lagu lu.

mangkuk statik said...

wei...20 percentt!!!

Abang Ben said...

minat eh?

beli la CD sensasi Asyik.

Gua tau lu miskin nak beli so camni. Lu kasi gua lunch FOC kat kedai lu, gua trade CD tu kasi lu.

Lepas tu, agak lu nak halau budak2 yang melepak lama sangat kat kedai lu, atau mereka yang menghabiskan tisu-tisu dalam kedai lu tu, lu boleh pasang kuat2 CD Asyik tu. Pasti mencicit diorang lari...

amacam? ;)

Lutfie said...

perbualan pakcik2 ni last2 SWINGING BOWL jadi fowlers live jugak ni kang.hahaha

Abang Ben said...

lutfie,

pakcik swinging bowl boleh buat takat akustik je. So boleh la unplugged lagu-lagu ni:

1. Reek Of Putrefaction (CARCASS)
2. Hammer Smashed Face (CANNIBAL CORPSE)
3. Angel Of Death (SLAYER)
4. You Suffer (NAPALM DEATH)
5. Peace Sells... but who's Buying (MEGADETH)

lu dah kena start praktis ketuk pinggan, mangkuk, kole dan tudung periuk dengan chopstick untuk first performance nanti.

nkecik said...

ABANG AZAM BONGOOOOOOOOKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKK...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


itulah kata2 org yg berangan ade bini mude. BLAHHHHHHHHH!!!!!!!!!

nkecik said...

tengok aa pasneh saya ngan arshad bekerjasama kutuk kelantannnn!!!!!!

.:farayas:. said...

coolness... *makan popcorn sambil menunggu komen2 panas*

"Teh tarik satu plis~!"

Anonymous said...

haha.. nasib baik aku bukan pure org muo.. menetap pakai permit je..
opss...
anyway, selamber je kutuk org muo.. kene kejar gan Tentera Selempang Merah baru tau..
-arshad-

Lutfie said...

hurmm.boleh tahan combination classic heavy to brutal death/grind!roarrrr..dari single pedal to blast beats!
masuk la AMORPHIS sket,PARADISE LOST ke.penat la nak main blast beat lama2:P

nanti buleh tibai busker2 kt rundle pnye percussion.

Abang Ben said...

arshad,

abang ben dah lupa muor rupa macam mana sekarang ni... mungkin dah ada pencakar langit? triple tower?

Yang abang ben masih ingat ialah stesen bas muor yang tepi sungat tu. Di lubang tandasnya terus nampak air sungai muor... ya, sistem perkumbahan 'natural' kembali ke alam sekitar.

Dan mat2 paw yang menanti budak2 sekolah asrama untuk dipaw di situ.

mangkuk statik said...

abg ben:
1.beli cd? tak metal la.Bagik sini aku pinjam setengah jam, aku rip pastuh bagi balik. Amacam?
2.apa la ko dan lutfie merepek nih.Tak paham den..cerita la pasal AC mizal ker, Ikin ker, fasha sandha ker.muahaha
3. jamban muar terus nampak sungai muar!!muahahaha. Ari tuh muar banjir. ABis air taik masuk rumah...huarghhh! Wei jgn pegi muar satu bandar disalut najis.

nkecik;
1.sesungguhnya komen mu sepanjang ketinggianmu.
2."kahwinlah kamu 2, 3 atau 4.."pastuh dah tak ingat. Aku dah tua.nanti aku tanya datuk K.
3.Aku bukan org kelantan. Aku org Adelaide.DAh lebih 10 tahun beraya sinih. Mauhahahah...uwaaaaa

Arsyad: tentera selempang merah aku tak takut, tentera carpet merah aku takut...boleh abis duit woo.

.:farayas:. said...

"Mauhahahah...uwaaaaa"

Reaksi org bi-polar.. Gelak jahat pastu menangis plak..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails