Monday, October 20, 2008

Fionaa...berrikan daku setitis kasihmu

1. Computer aku merajuk. Aku malas nak pujuk, aku format, boh bini baru..ehh window baru. Tapi macam bini baru jugak, installed programme balik nih kene di adjust sikit sana sini baru ngam. Tapi nakbagik ngam tu yg makan mase tuh. Rindu kat setting computer lama. Tapi nak buat camner dah format tu kira talak 4 la. Kasi cina buta pon takkan dapat balik. Uwaaaa.

2. Wokeh. Manyak worang mintak aku pasang lagu kat kedai. Tapi pasang sound system tu senang , nak pilih nak pasang lagu maner satu tu yg poning kepalo den. Ari tuh aku try pasang lagu drpd laptop aku, dah kene kutuk aku jiwang la, old school la. Kantoi betapa tuanya aku ni. Bila aku suruh budak2 aku pasang lagu diaorg, aku pulak yg pelik sejak biler indon buat album. Setahu aku indon buat rumah, jambatan, jamban dan jenayah. Sejak biler its cool dengar lagu indon. Baru aku sedar, sesungguhnya generation gap between engkorang dan aku adalah besar. Maser korang2 semuer dok bawah ketiak mak lagi, aku dah ada bulu ketiak. Jadi camner nak puas hatikan semua org. Konfirm tak leh nyer. Kalu pasang al-quran tu kira lain lak. Baisanya org diam jer tak protes. Naper agaknyer?

3. Nasyid? AKu terus terang kalau nasyid yg suara keras dan semangat especially lam bahasa arab, aku cukup minat. Tapi kalau yg macam "boy-band" (istilah dipinjam drpd saudara azmi), yg pakai smart2 cam alim, ngan buat2 muka khusyuk dan tawaduk dan suara manja plak tuh mengalahkan anak dara, itu aku kurang minat sikit. Kalau ader gitar karan dan bunyi cam hip hop lagi lah out.

4.Ader beberapa org cadangkan aku buat live muzik even live nasyid kat kedai (abg Ben jgn perasan dan mintak royalti lak yer..roti adala..nak ker?). Nyanyi live memang kaw, baru tau sapa betul hebat dan sapa yg gempaq kat album jer. Kalau aku nak panggil org buat live pon, aku confirm akan panggil grp kesayangan aku nih http://au.youtube.com/watch?v=Rp9DFnpMhlk .Tarian seret menyerret kaki mu pasti akan memukau pelangganku. Geram jer aku nak tackle betis sekor2.

5.Tak sah ajak mangkuk2 tuh kalau aku tak ajak http://au.youtube.com/watch?v=gk3-mi7RsZ8&feature=related. Joget mcam nak roboh pentas, nyanyi macam budak2 ngaji yg luper nak practice sebelum tuh. Segan nak keluar suara takut kantoi ngan tok guru. Yusry KRU memang la idola bagi aku. Talent sebagai penyanyi sgt limited tetapi berbekalkan wajah yg jambu berjaya jadi jutawan dan kawin erra at one time. Sebagaimanalah dengan aku, dengan talent memasak yg limited, aku berbekalkan wajahku yg mcm jambu batu nih, cuba nak jadi kayo dan kawin satu lagi dgn awek cam erra. mauahahhahahha. macam sial!!.tak leh blah.

6.To be fair to the ladies kita jemputlah girl band satu. Nah ambik http://au.youtube.com/watch?v=D-VZZurOynU&feature=related. Aku raser mcam ader bende jer lam idung lead vocalist uh...sengau semacamjer..banyak taik idung kot. Sakit telinga aku woiii.

7.Sebak aku ore kelate dan keda ni keda make mako ambo keno berdikir pasa makane. Acu tera hok nih http://au.youtube.com/watch?v=BCefbjYDRN0. Sedak gitumo.. ambo tok leh nok jupo alik mano ssaloh lasung. Come lotte. Lapaaa budu weii!.

Panjang gile aku tulis, jadi aku sambung part 2 lam next post.
TenQ, wassalam

7 comments:

.:farayas:. said...

waah.. post fes~! best2.. mahu vote lagu2 ol skool.. 4u2c, elite, boyband2 90's malaya (takmo newboyz!!) ok gak aa..

susah pn, buat je aa tema mingguan.. abes satu tema, psg tema lain.. fair la utk sume.. hehehe.. abes tema, ulang blk tema lama..

nkecik said...

bos bukan peminat setia anuar zain ke bos? xpela bos, pasang je la lagu feveret bos itu, kitrg x komplen depan2 lagi laa, jangan risau, kutuk kuat2 dari belakang je pasnih

Abang Ben said...

Masa remaja dulu gua cukup anti dengan 4U2C ni... bila nengok balik video klip feveret lu tu, rasa nak pecah perut nengok mereka2 itu melutut sebelum jalan2 slow... Fioonnaaaa....

Tapi lagu Feminin gua terpaksa minat sebab ada awek tujukan lagu ni kat gua dulu huhuhu...

kalau lagu BUDU tu lu letak speaker kat luar kedai... gua jamin, bukan mat Budu je datang, malah mat2 ozzie pun meleleh air liur berlari datang!

amirulhusnitekpi said...

hang nak lagu patriotik aku ada...hang nak lagu silat aku ada...hang nak lagu jiwang pun ada...hang nak lagu loghat malaysia pun aku ada..haa..pilih..pilih... :P

usen said...

lagu hindustan or tamil la boss...
hehehe

mangkuk statik said...

usen.
sabar2, nanti ada lam part 3. Kasi rilek korang nyer usus, nanti terputus lak gelak kuat sangat.

hfzh said...

sheila on 7 sheila on 7!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails