Friday, October 17, 2008

Jeng....jeng jeng.



1. Huyooo. Fulamakkk. Apa nihhh!!Gilaaa! Biar benarrr! Mak o aiiii! Mak kau!!Opocott! Arrrghhh! Apa kah(intan)!!Weiiiii! Mantapp! Tarbaekk! masyaAllah!Aiyaa!Ayoyooo!Whak de hel ! Oh Noo! Holi sit!Get out of here! Nor way!Are u serius! Hek ellehh! Tak leh blah!!


Char kuay tiaw la beb. Tutup mulut tu dan telan air liur masing2. Nanti abis jatuh ayer liur tuh atas keyboard. $5.50 jer. Available after 5 pm almost everyday subjected to barang2 semua cukup dan taraf jati diri chef. Abg Ben tutup mulut lu wa cakap!!

Yang mana satu idaman kalbu. Char kuay tiaw (CKT) sebelah kiri ke, CKT seblah kanan ke, CKT yang tengah.....tengah masak dalam kuali.

Sekalung penghargaan diberikan kpd model2 di atas kerana sudi memperagakan CKT aku. Model2 ni di taja oleh sebuah syarikat teh terkemuka di Malaysia yang aku dah ingat2 lupa nama apa. Mereka malangnya gagal mengkontrol kecun-an masing2 biler membesalah CKT tersebut macam mat pit dapat ganja selepas sesi photo pada hari tersebut. Abg Ben tutup mulut tu la.

2. Computer meragam. Cilakak nyer bill gates. Mintak activation tru internet utk sp3 lak. Ehh apa hal lak..aku yg pakai software lanun kan. Aku lah yg salah..sollli bill..maap zahir batin. Wa sengkek dan kedekut lagi. Aku bayar pakai satay dan teh yg aku ingat2 lupa namanyer tu boleh? Lgipun bulan syawal ni kita kira sebagai duit rayaer la...set tak? CKT ker? bandung?
U bisnesman, I bisnesman to. Everyday I cook itu satay or rotchan misti ada kasi terbakarnyer..(ainy-shamsy la especially-bukan ejaan nama sebenar) Wa kila liject la itu masakan. Sama la ini kes mr gates. U kila burn la my lanun XP. U ada vista what!! Ada boleh ka?
Wokeh Abg Ben leh bukak mulut tu balik.
Makasih yer. Wassalam.

4 comments:

Abang Ben said...

lu telah membuatkan air liur gua meleleh pagi ni. Warning kepada gua lambat gua baca kalau tak boleh gua prepare awal2.

Tahniah kerana berjaya menyiapkan juadah tersebut. Tetapi approval SEBENAR (sedap/tak sedap) hanya dengan approval gua.

- Abang Ben

isuzu_aizu said...

bos, adekah rase CKT tu same mcm CKT yang ko masakkan di hari graduation aku tuh? kalau sama, mmg sedap gell lah! hahaha. yg lebih sdp adelah sbb ko telah membelanja aku pada hari yang indah tersebut. heee tenkiuuuu

weh, aku tau customer2 mangkuk pasti merindui aku, pekerja setia ko yang kini dah tak setia, pulang ke pangkal jalan. hahaha ape2 pon kem salam kat mangkuk2ians. kak yanti dan baby husna jugak! selamat hari raya bos. maaf zahir dan batin :D

Abang Jay said...

awat kedai tak bukak sabtu aritu... puas la pie na pekena CKT tu...
janji nak bukak... (janji melayu di adelaide... :-p)

swing bowler said...

bro jay,
Betul aku janji nak bukak ari sabtu dan aku mintak sori banyak2 sebab tak leh bukak. Malam friday arituh aku kene serbu teruk sampai bekalan ayam dan daging dan kambing aku lupus. Kalau aku bukak sabtu ari tuh aku leh offer CKT dan masak udang jer from the stock remaining at the shop la. Kalau bukak kene sembur ngan org jer. Naper aku tak gibeli kat CM ke rainbow ke ayam daging baru? 1. mahal dan kecik. 2.AKu balik rumah dah 11 pm kot malam tuh dengan spender aku lencun peluh drpd rekahan buntut aku krn berhempas pulaas masak drp 9am -9pm ari friday tuh. Pagi sabtu aku pengsan.This friday I 'll try to be more prepared jadi tak letih dan kehabisan stock , so I can open on sabtu. Sorry beb. I owe u one CKT.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails