Monday, October 13, 2008

Mayday mayday, tolooonggg, ... ---...

1. Adelaide. We have a problem. Disebab kan kerakusan org2 adelaide ni membelasah teh tarik aku (makasih!), maker segala stok serbuk teh tarik aku dan di kedai tokan/pusher aku telah ketandusan. Tokan aku kater dier baru nak order pakai kontena drpd Mesia tapi lagi 1-2 bulan baru sampai kot. Uwaaaaaa!
2. Jadi aku di sini melutut merayu kpd sesiapa yg mempunyai stok2 berlebihan sebarang serbuk teh yg mempunyai bakat utk di tarikkan supaya sedekah kat aku. Nak mintak duit ngan aku pon boleh.tapi ingat dah tak dapat pahala sedekah..rugi tau.
3. Aku juga di sini meng-offer, voucher makanan sebanyak RM20 (duit Mesia mahal sekarang wei) utk di gunakan di swinging bowl(kami tak terima RM, we accept AUD only)kepada sesiapa yg dapat memberitahu aku kat maner leh dpat stok "teh yg boleh di tarik" di Adeladie nih sekarang. Lu pi asian grocery , lu usha lah mener la tau kot2 ader teh boh ke, cap kapal laut ker, 555 ker dll yg boleh di googlekan sendiri. Pemenang akan di tentukan oleh ke cun-an raser teh tarik tersebut dan braper banyak stok aku boleh borong. Ayoh dong! apa lagi dinantikan.
4.Aku juga nak minta jasa baik sesapa yg ader mak pak, abg kakak, dua pupu, tuk sedara, jiran seblah rumah, refree bola sepak atau tok mudim kampung sesapa lah yg nak datang ke adelaide dalam mase terdekat ni, boleh tak bawakkan serbuk teh tarik nih. Alah bukan aku suruh bawak ganja kan. Perbelanjaan anda utk membeli barang2 tersebut akan di compensate sewajarnya. Jgan claim tiket ngan aku sudah!!
5.Aku juga dgn rendah hatinya memohon kepda sesiapa yg mempunyai contact no mat2 hitam/afrika di malaysia yg dok mempel-keldaikan budak2 pompuan kita dalam sindiket seludup dadah kat madrid tuh lah. Aku nak marah diaorang sikit!! Kenapa tak datang adelaide!!
6.Dengan hati yg pasrah ini juga, aku nak mintak sesaper yg ader no tepon awek2 pramugari yg cun. Bukan aku nak ngorat, aku nak mintak tolong sikit jer. Nak suruh korang talipon pramugari2 tu kang takut abis duit korang lak kan. Biarlah aku yg tepon, aku boleh claim tax!
7.Inilah bungkusan last skali. Tu pon dah tinggal titisan2 darah terakhir dah ni. Besok aku dah kene campur ngan teh2 cokia lain. Jadi kalau tak best jgn mare yer..Sekian Makaseh.Wassalam

7 comments:

n said...

yeay! 1st komen!!

no comment.

.:farayas:. said...

patut aa teh best. brand boh'sia rupenya... haih~! camne nk hidup nih kalo teh tarik harian aku xde (T_T)

n said...

br pasan that 'SIA' part :|

Abang Ben said...

bro,

nanti nak order teh camana? Teh bohsia satu? Nak kena jerit kuat2 ke camana?

mangkuk statik said...

bro,
teh bohsia ni spesel. Kalu org laki dtg tak yah order, dier dtg sendiri.

Anonymous said...

mungkin saudara boleh cuba gunakan Teh Tarik Aik CHeong . boleh di beli di sebuah kedai korea yang warna orange berdekatan dengan central market... if i am not mistaken, dekat dgn bus stand.

ardwerkz@yahoo.com

mangkuk statik said...

Aku dah google. TT aik cheong dtg siap2 ngan susu sekali kan. Just add water jer. Kurang ori lah sikit. But anyway nanti aku carik.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails